Rebozo massage

Rebozo massage aan huis

Rebozo massage aan huis

De Rebozo

De Rebozo is een speciale doek van ongeveer 2 tot 2,5 meter lang en 70 cm. breed.  De doek komt oorspronkelijk uit Midden- en Zuid Amerika en wordt  voornamelijk gebruikt als draagdoek voor kinderen.

Zwangerschapsmassage

De Rebozo massage is een zeer ontspannende massage en zeer geschikt voor zwangere vrouwen. Bij deze massagetechniek wordt het hele lichaam (van hoofd tot voeten) met de Rebozo gemasseerd. Door de bewegingen, het wiegen en ritmisch ‘schudden’, is het een zeer aangename manier om het lichaam te ontspannen. De Rebozo massage wordt over de kleren heen gegeven. Het masseren kan in

liggende positie maar ook in zittende en staande positie. Hierdoor is de massage zeer geschikt voor mensen die niet op de blote huid gemasseerd willen worden of mensen met een handicap.

Voor een zwangere vrouw is deze massage extra prettig en rustgevend doordat de baby in de buik op een zachte manier wordt meebewogen. Dat kan in allerlei houdingen: staand, zittend, of op handen en knieën. Het is een volledige massage van schouders tot voeten. De wiegende beweging is een weldaad voor zwaarbelaste bekken en bovenbenen. Voor de ongeboren baby is de lichte schommelende bewegingen in de baarmoeder erg prettig. De Rebozo massage is prettig bij harde buiken en geeft het gevoel dat de grote buik gewichtloos is. Door het zachte wiegen en schudden laat de vrouw de spanning in het lichaam los, de baby krijgt meer ruimte waardoor deze ook kan ontspannen en een comfortabele positie kan innemen.

Tijdens de bevalling

De Rebozo massage kan ook worden  toegepast tijdens de bevalling. Het helpt te ontspannen tijdens weeën. De massage kan staand worden toegepast rondom de rug, het bekkengebied, rondom de schouders of rondom de buik. Door de zacht schuddende beweging kunnen de bekkenspieren makkelijker los worden gelaten en kan de vrouw haar bekkenbodem beter ontspannen. De massage heeft veelal een positief effect op het verloop van de bevalling.

In de kraamtijd

De Rebozo Massage kan ook worden toegepast in de kraamtijd en bevordert het herstel en ondersteunt de kraamvrouw. Specifiek hierbij is de zogenoemde sluitende massage. Deze massage wordt door twee personen gegeven. Dit kan naast de masseuse, de partner of een goede vriendin zijn. Hierbij wordt steeds een ander deel van het lichaam van de kraamvrouw in de Rebozo gewikkeld. Gedurende 5 tot 10 minuten wordt de doek flink aangetrokken. De vrouw krijgt hierdoor het gevoel dat haar lichaam wordt gesloten. Het sluiten gebeurt van top tot teen.  

Kosten:

De Rebozo-massage kost 45 euro voor 45 minuten.

De massage kan eenvoudig bij u thuis worden gegeven. Voor de massage is immers slechts een zachte mat, een rustige en warme ruimte en 1 of meerdere Rebozo-doeken nodig.